Close menu

"Emonika je največja investicija skupine OTP v Sloveniji. Simbolizira naše spoštovanje do slovenske družbe in globoko prepričanje v prihodnost slovenskega gospodarstva. Prav tako kaže našo zavezanost k spodbujanju vzajemno koristnih partnerstev. Prepričan sem, da bo projekt ustvaril dodano vrednost za mesto in njegove prebivalce, hkrati pa pomeni pomemben korak naprej za slovenski nepremičninski trg, saj tako zahtevnega in obsežnega komercialnega nepremičninskega projekta v prestolnici še ni bilo."

Sándor Csányi, predsednik in izvršni direktor, OTP Group

Emonika leži na območju starodavne Emone, zapuščini rimskega cesarstva. V središču mesta je nekdanji rimski forum služil kot središče razgibanega družbenega, političnega in gospodarskega življenja. Meščani in popotniki so se tu zbirali, da bi si ogledali kulturne prireditve, uživali v javnih kopališčih ter sodelovali v živahni izmenjavi blaga in storitev.

Danes je Ljubljana zaradi svoje edinstvene lege na križišču Evrope dinamično vozlišče, ki povezuje sever in jug, vzhod in zahod. Emonika v srcu Ljubljane prepleta dediščino, inovacije in trajnost. Pri tem postavlja stanovalce v središče kulturnih, poslovnih in prostočasnih dejavnosti v mestu, hkrati pa jim zagotavlja miren pristan, ki ga bodo lahko imenovali dom.

Stanovanja

Welcome home
Dobrodošli doma.

Dobrodošli doma.

Oglejte si vznemirljiv nabor 187 težko pričakovanih stanovanj za sodoben življenjski slog in najdite svojo popolno oazo.

Preberite več

Poslovni prostori

A work environment to inspire
Delovno okolje, ki navdihuje.

Delovno okolje, ki navdihuje.

Nadgradite svoje poslovanje v najsodobnejših pisarnah s prilagodljivimi prostori v Emoniki sever ali v Emoniki jug, najvišji stolpnici v Ljubljani. Priložnosti čakajo.

Emonika sever ponuja 15.000 m2 sodobnih in prilagodljivih pisarniških prostorov.

Emonika jug bo najvišja poslovna stavba v Ljubljani. Imela bo 20.000 m2 sodobnih in prilagodljivih pisarniških prostorov, ki bodo ponujali čudovite razglede na mesto in gore v ozadju.

Emonika sever in jug sta zasnovani tako, da ponujata delovno okolje, ki bo ustrezalo najnovejšim trendom in zahtevam poslovanja v mestih. Primerni sta tako za velike korporacije ter mala in srednje velika podjetja kot za podjetniške inkubatorje zagonskih podjetij.

Nakupovalno središče

The perfect runway
Popolno doživetje.

Popolno doživetje.

Živahna nakupovalna in prostočasna urbana destinacija na 21.500 m2, ki redefinira doživetje mestnega središča.

Osrčje južnega dela Emonike bo sveža sanjska dežela nakupovanja in prostega časa s približno 21.500 m2 površin in 80 trgovinami. Umeščena bo v središče mesta, neposredno ob novi glavni železniški in avtobusni postaji. Emonika bo ponujala raznoliko mešanico lokalnih in mednarodnih najemnikov ter tako oblikovala edinstveno nakupovalno središče, ki bo slavilo slovensko kulturo in hkrati zagotavljalo nepozabno svetovljansko izkušnjo.

Hotel

Feel the pulse of the city
Začutite utrip mesta.

Začutite utrip mesta.

Dva izjemna vrhunska hotela v središču mesta za poslovne in turistične obiskovalce Ljubljane.

Emonika bo ponudila urbani hotelski resort z več kot 200 sobami in luksuznimi hotelskimi apartmaji za daljše bivanje, ki bodo presegli vsa pričakovanja. Vse sobe bodo umeščene v zavetje bujnega vrta na strehi, diskretno umaknjen nad vrvež mestnih ulic. Gostje se bodo v tem prijetnem zavetju sprostili in spočili, hkrati pa se bodo lahko prepustili vrhunski ponudbi hotela, vključno s prestižno restavracijo, prefinjenimi saloni, najsodobnejšimi konferenčnimi zmogljivostmi, ekskluzivnimi sobami, razglednimi terasami in osupljivim barom na strehi.

Emonika bo vključevala tudi cenovno ugoden hotel s tremi zvezdicami in več kot 180 sobami, ki bo namenjen potnikom in turistom, ki želijo nekaj več za manj denarja. Ta hotel bodo odlikovale udobne, estetsko oblikovane hotelske sobe in skupni prostori, v katerih bo na voljo vse, kar gostje pričakujejo.

O projektu

Emonika v številkah

Sodoben kompleks Emonika zagotavlja popolno urbano izkušnjo prijetnega bivanja ter odprto, prostorno, svetlo in zeleno okolje za delo, nakupovanje, sprostitev in povezovanje v živahnem središču Ljubljane.

Lokacija

V srcu Ljubljane

Emonika se nahaja na odlični lokaciji ob križišču Dunajske, Vilharjeve in Masarykove ceste. Je odlično povezana z javnim prometom, saj leži neposredno ob osrednji železniški in avtobusni postaji, najpomembnejšem prometnem vozlišču Ljubljane. Očarljivo staro mestno jedro z znamenitim Tromostovjem, veličastnim gradom in vsemi najpomembnejšimi institucijami mestne in državne uprave je le kratek sprehod stran. Emonika bo namenjena tako lokalni skupnosti kot domačim in tujim obiskovalcem, zato bo postala sinonim vrhunske lokacije ter stičišče zanimivih idej in ljudi.

Emonika map
1
Central Station
Central Station train icon 1 min

Potniški center

Glavno prometno vozlišče Ljubljane je živahno središče domačega in mednarodnega potniškega prometa z vlaki, avtobusi, taksiji in drugimi prevozi. Do glavnih mestnih znamenitosti je le kratek sprehod.

Železniška postaja je bila dokončana 18. aprila 1848, leto dni pred tem, ko je železnica, ki je povezovala Dunaj in Trst, dosegla Ljubljano. Bila je prva železniška postaja v mestu, zgradili pa so jo po standardni zasnovi za avstrijsko južno železnico, ki spominja na urni stolp.

2
Park Tivoli
Park Tivoli icon 12 min

Park Tivoli

Največja in najlepša zelena površina v Ljubljani je povezana z mestnim središčem prek slikovitega Jakopičevega sprehajališča. Na njenem koncu stoji grad Tivoli, v katerem domuje priznani Mednarodni grafični likovni center.

Na severnem robu parka je Cekinov grad, v katerem deluje Muzej novejše zgodovine Slovenije, v bližnji Hali Tivoli pa je večnamenski športni kompleks. Podajte se na jugovzhodni konec parka in si oglejte tropski rastlinjak, vrtnarijo z več kot 160 sortami vrtnic, očarljiv ribnik s kavarno in prikupno otroško igrišče.

Bujna pokrajina parka Tivoli se razteza po pobočjih Rožnika, ki jih prepletajo sprehajalne poti in trim steza s postajami za fitnes. Tivoli vabi k raziskovanju in sprostitvi ter ponuja izkušnjo narave v samem središču mesta.

3
The Triple Bridge
The Triple Bridge icon 13 min

Tromostovje

Kot pove že ime, je Tromostovje sestavljeno iz treh mostov preko reke Ljubljanice. Tromostovje se nahaja v središču mesta, znotraj območja za pešce, in je najbolj znan in priljubljen ljubljanski most, na katerem se vedno kaj dogaja.

Je delo znanega arhitekta Jožeta Plečnika in je na Unescovem seznamu svetovne dediščine. Tromostovje na desnem bregu reke dopolnjuje majhna cvetličarna, povezano pa je tudi z osrednjo ljubljansko tržnico, ki jo je prav tako zasnoval Plečnik.

4
Ljubljana Central Market
Ljubljana Central Market icon 13 min

Osrednja ljubljanska tržnica

Osrednja ljubljanska tržnica je več kot le nakupovalna destinacija z zanimivo arhitekturo, je tudi živahno središče, kjer se zbirajo in družijo domačini. Obsega tržnico na prostem na Vodnikovem in Pogačarjevem trgu, pokrito tržnico med obema trgoma ter Plečnikove arkade ob Ljubljanici, ki sledijo toku reke.

K privlačnosti tržnice prispeva tudi vrsta restavracij in kioskov z ulično hrano. Na odprtem delu osrednje tržnice je poleg tropskega sadja ter cvetja in sadik na voljo tudi sveže sadje in zelenjava lokalnih pridelovalcev. Od sredine marca do oktobra vsak petek na Pogačarjevem trgu zaživi priznana kulinarična tržnica na prostem, na kateri spretni kuharji iz lokalnih restavracij pripravljajo izvrstne jedi po navdihu lokalne in globalne kuhinje.

5
Ljubljana Castle
Ljubljana Castle icon 15 min

Ljubljanski grad

Ljubljanski grad, ki se že od 12. stoletja dviga nad središčem mesta, je očarljiva srednjeveška znamenitost s čudovitim razgledom na Ljubljano in njeno okolico. Kot glavna mestna znamenitost se ponaša s številnimi mednarodno priznanimi trajnostnimi certifikati.

Ljubljanski grad je kulturno in družabno središče, ki ponuja umetniške razstave, kavarno, jazz klub, vinoteko in dve restavraciji. Na njem potekajo tudi številni dogodki, vključno s kulturnimi predstavami, zabavnimi prireditvami za družine, plesnimi večeri in poletnimi filmskimi projekcijami na prostem. Na grad se lahko povzpnete po več slikovitih poteh ali pa z vzpenjačo.

6
Airport
Airport icon 26 km

Letališče

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana je osrednje slovensko mednarodno letališče, ki opravi 97 % letalskega potniškega prometa v Sloveniji. Letališče s svetom povezuje več tujih rednih in nizkocenovnih letalskih prevoznikov ter čarterski leti v več evropskih mest, severno Afriko in jugozahodno Azijo.

Ljubljansko letališče je tehnološko eno najbolj opremljenih v regiji in privablja potnike iz do dve uri vožnje oddaljenih krajev, vključno z obmejnimi območji Avstrije, Italije in Hrvaške. Ima velik razvojni potencial na področjih osnovne dejavnosti, infrastrukture in modalnega prometa.

Leži 26 kilometrov severozahodno od Ljubljane in ponuja številna parkirišča, javne avtobuse, taksi službe, prevoze in ponudnike izposoje avtomobilov.

O projektu

Vlagatelj in partnerji

partners

Emonika je v lasti in upravljanju družbe Mendota Invest, d. o. o. (»Mendota«). Mendota je 100-odstotna hčerinska družba sklada Balansz Open-Ended, Private Institutional Real Estate Development Fund. Sklad upravlja družba OTP Real Estate Fund Management Ltd., ki je v 100-odstotni lasti OTP Bank Plc.

OTP Bank Plc. (Budimpešta) je edini vlagatelj sklada Balansz Open-Ended, Private Institutional Real Estate Development Fund, zato je ta član OTP Group. OTP Group je vodilni ponudnik finančnih storitev z več kot 16 milijoni zasebnih in poslovnih strank, 40.000 zaposlenimi in okoli 1.700 poslovalnicami v regiji srednje in vzhodne Evrope. OTP Bank Plc. kotira na borzi v Budimpešti.

Poslovanje sklada in upravljavca sklada regulira Madžarska Narodna Banka.

TRAJNOST

Central Station Sustainability

Zaveza za bolj zeleno prihodnost

Emonika, ki je bila do zdaj zapuščeno industrijsko območje, doživlja izjemno preobrazbo in bo prva večnamenska gradnja v Ljubljani s certifikatom BREEAM in oceno »zelo dobro« ter pionirski okoljsko trajnostni projekt v Sloveniji.

Certifikat BREEAM je vodilna svetovna metoda za ocenjevanje trajnosti, Emonika pa z njim dokazuje svojo zavezo zelenim in okolju prijaznim praksam ter osredotočenost na družbeno in gospodarsko trajnost.

V temelju našega razvoja je močna in zavezanost načelom trajnosti. Naše trajnostne gradbene prakse bodo skladno povezale sodobno življenje z okoljem ter ustvarile prostore, ki optimizirajo energetsko učinkovitost, zmanjšujejo količino odpadkov, spodbujajo okolju prijazne materiale in utirajo pot okolju prijaznejši prihodnosti.

Preberite več o naši trajnostni politiki
x
  • 300
* Obvezno polje

Hvala za vaše povpraševanje.

Naša ekipa bo kmalu stopila v stik z vami.

Zapri